Dé geluidsstudio specialist van Nederland & België

 

Een nieuwe muziekstudio, geluidscabine, geluidsstudio of opnamestudio?

Komt u eens kennis maken met de nieuwe generatie Merford geluidscabine en geluidsstudio.
De Merford geluidscabine, een modulaire geluidsstudio met bijzonder hoge isolatiewaarden,
is zonder twijfel dé muziekstudio of opnamestudio voor de veeleisende artiest en producer.

Deze demontabele en modulaire geluidscabine is geschikt voor toepassingen zoals, muziekstudio om
muziek af te mixen of te produceren. Of als geluidsstudio en oefenruimte, voor zowel de professional én de hobbyist.
Nu te bezichtigen in onze showroom!

Daarom een geluidsstudio van Merford

R

Akoestiek & Design

Strakke witte panelen en zwarte accenten vormen een abstracte studio. Geheel naar eigen inzicht akoestisch in te richten.

R

Isolatiewaarden

Tot in de laagste frequenties de hoogste isolatiewaarden. Een studio met aantrekkelijke prijs kwaliteit verhouding.

R

Expertise & Passie

Producten ontwikkeld en geproduceerd met decennia aan ervaring en passie voor het akoestische vak.

Productieproces Merford geluidsstudio

Wanneer u de Merford geluidscabine, of geluidsstudio, in onze showroom heeft uitgeprobeerd gaan wij samen met u een muziekstudio, of geluidsstudio, in een 3D omgeving configureren en samenstellen. Tijdens dit proces kunt u zien wat de mogelijkheden zijn en wordt ook direct de prijs inzichtelijk, wachten op een offerte is dus eigenlijk niet meer nodig.

Zodra u een keuze heeft kunnen maken, qua afmetingen, ramen, deuren en extra’s zoals bass traps en absorptiepanelen, gaan wij de onderdelen produceren en assembleren. Dit alles gebeurt in onze fabriek in Gorinchem. Een groep gemotiveerde collega’s, met oog voor detail, gaan hiervoor zorgen. Zodra uw geluidsstudio klaar is maken wij een afspraak voor de leverting en plaatsing, want ook dit is allemaal bij de prijs inbegrepen.

Meer over de Merford muziekstudio, geluidscabine, geluidsstudio en opnamestudio


Historie van de Merford geluidsstudio

Het zal ergens eind 2002 zijn geweest dat twee collega’s bij Merford Noise Control zich afvroegen of dat de industriële machinebehuizing, die zij anders voor grote multinationals produceerden, ook als drumcabine of geluidsstudio zou kunnen functioneren.

Na wat brainstorm sessies en tekeningen te hebben aangepast was de eerste Merford geluidsstudio al snel een feit. Deze studio was niet veel meer dan een klein hokje van verzinkt stalen panelen met een enorme deur en een zwevende vloertje.

Het jaar erop diende de eerste grote klant zich al aan, een bekende artiest in de dance scene. De studio kreeg snel een make-over met de wensen van deze toch wel prominente klant. Van binnen werden de stalen panelen afgewerkt met fraaie houten panelen en werden er kabelgoten, ventilatie units en tapijt geïnstalleerd. Het “hokje” werd in rap tempo doorontwikkeld tot een volwaardige geluidsstudio waar ook de professional zich duidelijk in thuis voelt.

Inzetbaar als muziekstudio, geluidsstudio en opnamestudio

De geluidscabine van Merford is door zijn hoge isolatiewaarde voor allerlei toepassingen in te zetten en wonnen ook daarom snel aan naamsbekendheid. Er werden tientallen studio’s door heel Nederland en België afgeleverd en gemonteerd, een kleine opsomming:
Hogeschool Haarlem, InHolland, 12 geluidsstudio’s.

 

  • Codarts, Consevatorium Rotterdam, 8 op maatwerk studio’s.
  • Conservatorium Utrecht, 2 geluidsstudio’s.
  • Popcentrale Dordrecht, Regieruimte en 8 geluidsstudio’s.
  • VooDooVox, Haarlem, 3 geluidsstudio’s.

De Merford geluidsstudio anno 2023
Eind 2021 bedachten wij dat de Merford geluidsstudio toch nog wel ietsjes minder industrieel mocht zijn, misschien ietsjes meer verfijnt ook. We sloegen behoorlijk door met “ietsjes”, de hele studio ging op de schop, er bleef niets hetzelfde!

In een notendop: Er zijn nieuwe wandpanelen ontwikkeld, de panelen zijn dikker geworden, van 70 naar 100 mm, en nog beter geïsoleerd. Zo zijn onze geluidsstudio’s zijn nu nog breder inzetbaar én we kunnen de studio’s sneller en goedkoper produceren, win-win situatie, voor ons en de klant.

Er is een volledig nieuw deur ontwikkeld, iets smaller en met volledig afstelbare scharnieren. Handig wanneer de vloer van een ruimte niet helemaal waterpas is. Ook de ramen van studio zijn vernieuwd, een dubbele glasplaat met daartussen een flinke spouw voor zien van absorptie openingen. De studiovloer heeft ook een make-over gehad, 20 mm extra isolatie toegevoegd, wat zich laat vertalen in 7 dB extra isolatie in contact- en luchtgeluid.

Voordat wij de studio in productie nemen kunnen wij deze samen met u in een 3D omgeving bekijken, configureren en samenstellen. Komt u een keertje kijken?

Studio showroom

Afspraak maken 
Bent u nieuwsgierig geworden naar onze nieuwe geluidsstudio? U bent van harte welkom in onze studio showroom! Maak voor uw bezoek even een afspraak, want dan hebben wij alle tijd voor u. Graag tot ziens!

SHOWROOM

Ervaar onze studio’s in onze showroom

De isolatiewaarde en prestaties van een geluidsstudio komen pas écht tot hun recht tijdens een demonstratie. U bent van harte welkom in onze showroom!