Studio akoestiek, akoestische panelen, geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.Geluidsstudio's, geluidscabine en muziekstudio, geluidswerende studiodeur

De bouwkundige geluidsstudio

Alles over de drie vormen van studiobouw uitgelegd en toegelicht.
Bouwkundige geluidsstudio, geluidscabine’s en studio upgrade.

Bouwkundige geluidsstudio realiseren of upgraden

R

Bouwkundige geluidsstudio

Toelichting over de bouwkundige geluidsstudio, nieuwbouw studio en ons aanbod akoestische materialen.

R

Geluidscabines & studio’s

Uitleg over de geluidscabine en geluidsstudio. En ons aanbod kant & klare muziekstudio’s en geluidsstudio’s.

R

Geluidsstudio upgrade

Alles voor het aanpassen en verbouwen van studio’s. Upgrade uw geluidscabine of geluidsstudio naar een hoger niveau.

Wat is een bouwkundige geluidsstudio?

Bouwkundige geluidsstudio’s kunnen op meerdere manieren zijn gebouwd, maar altijd volgens het doos-in-doos, of box-in-box,  principe. Dit houd in dat het binnenste vertrek, de studio, vrijstaat van het gebouw waar deze is opgebouwd. Wanneer dit goed is uitgevoerd is dit de beste manier van studiobouwen. De grote high-end studio’s, zoals de Wisseloord Studio’s, waar Merford studiodeuren voor heeft mogen maken, zijn doorgaans zo geconstrueerd.

De bouwmethode van de bouwkundige geluidsstudio wordt doorgaans dus toegepast voor high-end opnamestudio’s, maar niet onmogelijk voor particulieren. Deze bouwmethode vereist wel wat akoestische- en bouwtechnisch onderzoek in- en om het gebouw in kwestie. Net als bij ieder ander akoestisch vraagstuk kunt u ook hiervoor bij ons terecht, gewoon een kwestie van contact opnemen.

 

Wat is een (geluidsdichte) geluidscabine?

Een geluidscabine is een vertrek in een gebouw met een eigen dak, wanden en vloer. Net als de bouwkundige geluidsstudio is het geheel vrijstaand. Doorgaans zijn geluidscabine’s demontabel door de modulaire manier van bouwen, de Studiobricks studio’s zijn daar wel het beste voorbeeld van. Ook de bouwmethode van een geluidscabine wordt het doos-in-doos of box-in-box principe genoemd.

De geluidscabine wordt vaak aangeprezen als een “geluidsdichte cabine”. Deze benaming is onjuist, géén enkele geluidscabine is geluidsdicht. Geluidsstudio’s en geluidscabines hebben een bepaalde isolatiewaarde, uitgedrukt in meetrapporten in decibel, wat voor een reductie van geluid zorgt. De juiste benaming voor een geluidscabine of geluidsstudio is een “geluidsarme cabine”. Zo herkent u dus een studio specialist, aan het gebruik van juiste benamingen en termen.

Wat is een studio upgrade?

Met het upgraden van een muziekstudio of geluidsstudio wordt bedoeld het aanpassen en verbeteren van een studio om op een hoger niveau te kunnen produceren. Enkele upgrades kunnen zijn het na-isoleren van een studio, dus de isolatiewaarde verbeteren. Dit zou kunnen door een nieuwe zwevende vloer aan te brengen, deuren te vervangen of te laten onderhouden en akoestische panelen en bass traps aanbrengen of vervangen om zo de akoestiek te verbeteren.

Op onze pagina ‘geluidsstudio studio & studiobouw‘ vindt u enkele producten die geschikt zijn voor het upgraden van studio’s. Een uitgebreid assortiment vindt u ook op onze webshop. En als u vragen heeft over het toepassen of upgraden, c.q. verbeteren van uw studio, dan kunt natuurlijk altijd contact opnemen of een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom. U bent van harte welkom!