Studio akoestiek, akoestische panelen, geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.Geluidsstudio's, geluidscabine en muziekstudio, geluidswerende studiodeur

Geluidsisolatie voor de bouwkundige
geluidsstudio en studiobouw

Zelf een studio bouwen? Bij ons vindt u geluidsisolatie voor de bouwkundige geluidsstudio, studiodeuren, zwevende vloeren, wanden en ventilatie units!
En een mooi assortiment aan akoestische panelen, bass traps,
diffusiepanelen, plafondeilanden en meer!

Geluidsisolatie voor de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw

R

Studio akoestiek

Breed assortiment met producten voor het optimaliseren van de akoestiek in uw muziekstudio of geluidsstudio.

R

Geluidsisolatie

Alle denkbare akoestische geluidsisolatie, studiodeuren, zwevende vloeren, wanden en trillingsisolatie.

R

Studio ventilatie

Stille ventilatie units met toebehoren. Geluidsisolatie voor het maken van suskasten en kanaaldempers.

Geluidsisolatie voor de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw

Gaat u een studio bouwen? Dan noemen wij dit een ‘bouwkundige geluidsstudio’. Hier zijn akoestische producten zoals geluidsisolatie en trillingsisolatie voor nodig. Bijvoorbeeld voor het isoleren van het dak, deuren, wanden en de vloer. Op deze pagina vindt u de meest voorkomende akoestische producten voor de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw in het algemeen.

Denkt u hierbij aan trillingsisolatie, om wanden op te plaatsen, geluidsisolerende vloerpanelen, massaplaten en akoestische constructieplaten. Daarnaast bieden wij ook alle benodigde producten voor de akoestiek van uw toekomstige muziekstudio of geluidsstudio. Dit zijn producten zoals absorptiepanelen, bass traps, diffusiepanelen, plafondeilanden en akoestische fotopanelen.
De afbeeldingen hieronder linken door naar productpagina’s op onze webshop, Akoestiekwinkel.nl.

Akoestifloor geluidsisolatie

Zwevende studiovloer voor het isoleren van contactgeluid en luchtgeluid. Akoestifloor is dé studiovloer voor ieder type studio en werkt volgens het box-in-box principe.
Lees meer…

Geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.

Merfoflex geluidsisolatie

Verende rachels voor het maken van zwevende wanden en plafonds. Met Merfoflex isoleert u contactgeluid en luchtgeluid, ook volgens het box-in-box principe.
Lees meer…

Geluidsisolatie bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studiodeuren.

Merfoplex geluidsisolatie

Akoestische constructieplaat met isolerende kern. Merfoplex wordt gebruikt voor het maken van het dak, deuren en wanden van uw geluidsstudio of drumcabine.
Lees meer…

Bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie voor studiodeur. Geluidsisolerende en geluidswerende studiodeur.

Regufoam trillingsisolatie

Trillingsisolerende strips voor het ontkoppelen van o.a. studiowanden. Plaats de wanden van een drumcabine of studio op Regufoam voor isoleren van contactgeluid.
Lees meer…

Bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie, zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studio deuren.

Isomat KE geluidsisolatie

Breng Isomat aan tussen 2 lagen gips- of houtplaat tijdens het bouwen van een drumcabine of geluidsstudio, want zo isoleert u ook de lage frequenties. Massa is isolatie!
Lees meer…

Isomat KE, geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.

Siegenia Aeropac, studio ventilator

Goed en stil ventileren van een studio is van levensbelang, voor uzelf, uw apparatuur en uw instrumenten. De Siegenia Aeropac studio ventilator voorziet hier ruimschoots in.
Lees meer…

Alles voor en over de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie, zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studio deuren.

Roxtec kabeldoorvoer 

Het meest kleine geluidslek kan een opname in een geluidsstudio verpesten. Voorkom geluidslekken, ook bij het doorvoeren van kabels. Roxtec kabeldoorvoer.
Lees meer…

Alles voor en over de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie, zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studio deuren.

Agglomer trillingsisolatie 

Isoleer contactgeluid met Agglomer trillingsisolatie. De basis voor het isoleren van (zwevende) vloeren en het maken van een zwevend plateau of drumvloer.
Lees meer…

Alles voor en over de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie, zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studio deuren.

Geluidswerende deuren 

Geluidsisolerende studiodeuren van hout en staal met isolatiewaarden tot 47 dB(A). Complete geluidsisolerende deurset met alle toebehoren.
Lees meer…

Geluidsisolerende en geluidswerende studiodeur voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.

Studio akoestiek

Akoestische studiopanelen en bass traps. Perfectioneer de akoestiek in uw muziekstudio of geluidsstudio met absorptiepanelen, bass traps, diffusiepanelen en meer.
Lees meer…

Elton Ellenmatic valdorpel

Mechanische valdorpel van Elton. Voor het afsluiten van de kier tussen deur en vloer. Zelf deuren maken kan heel goed, de Elton EllenMatic valdorpel is hierbij onmisbaar.
Lees meer…

Geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw

Eco Coustic geluidsisolatie

Uitstekend alternatief voor steenwol. EcoCoustic Cotton voor het isoleren en vullen van spouwmuur en wanden akoestische. Ideaal als vulling voor absorptiepanelen.
Lees meer…

FAQ geluidsisolatie & studiobouw

De meest gestelde vragen over geluidsisolatie en studiobouw

‘Welke geluidsisolatie heb ik nodig?

De juiste geluidsisolatie hangt af van het van het type studio. Een rockband produceert veel meer geluid dan een blokfluit solist, dus het isoleren van een studio voor een band vereist andere geluidsisolatie dan voor de solist.

Ook het ontwerp van de studio moet hierop worden aangepast. Er is dus geen direct antwoord, maar daar zijn wij voor! Heeft u advies nodig? Neemt u dan even contact met ons op!

Kunt u een bouwkundige geluidsstudio voor mij realiseren?

Het bouwen van studio’s doen wij niet, maar voor het uitvoeren van uw project kunnen wij u toch van dienst zijn. Wij kunnen u in contact brengen met studiobouwers uit ons netwerk en natuurlijk voorzien akoestische materialen.

Onze studiobouwers zijn gespecialiseerde aannemers en behoren tot de beste in de branche. Mailt u daarom gerust uw plannen door naar ons dan brengen wij u in contact met een van onze studiobouwers.

Bouwkundige studio of een geluidscabine?

Als u binnen afzienbare tijd gaat verhuizen of een flexibele oplossing zoekt dan koopt u het best een demontabele geluidsstudio. Een demontabele geluidsstudio is namelijk (mee) te verhuizen.

Gaat u als professional produceren of opnamen maken? Dan kan een bouwkundige studio een goede investering zijn. Deze studio is kostbaarder, maar kan hogere isolatiewaarden bereiken, als het budget toereikend is.

‘Wat is een geluidsdichte cabine?’

Geluidsdichte cabine is technisch gezien een onjuiste benaming. De juiste benaming is geluidsarme cabine. Een geluidscabine heeft een bepaalde isolatiewaarde uitgedrukt in decibel. Er vindt een reductie plaats tussen de geluidsbron in de studio en de wereld daar buiten.

De term ‘geluidsdichte cabine’ suggereert dat er buiten de cabine geen geluid waarneembaar is, dit is niet het geval. Er zal altijd wel wat geluid waarneembaar zijn.

 

SHOWROOM

Laat u adviseren

Vragen over akoestiek, geluidsstudio’s of studiobouw?
Kom eens opbezoek in onze showroom.
U bent van harte welkom!