Studio akoestiek, akoestische panelen, geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.Geluidsstudio's, geluidscabine en muziekstudio, geluidswerende studiodeur

Geluidsisolatie voor de bouwkundige
geluidsstudio en studiobouw

Zelf een studio bouwen? Bij ons vindt u geluidsisolatie voor de bouwkundige geluidsstudio, studiodeuren, zwevende vloeren, wanden en ventilatie units!
En een mooi assortiment aan akoestische panelen, bass traps,
diffusiepanelen, plafondeilanden en meer!

Geluidsisolatie voor de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw

R

Studio akoestiek

Breed assortiment met producten voor het optimaliseren van de akoestiek in uw muziekstudio of geluidsstudio.

R

Geluidsisolatie

Alle denkbare akoestische geluidsisolatie, studiodeuren, zwevende vloeren, wanden en trillingsisolatie.

R

Studio ventilatie

Stille ventilatie units met toebehoren. Geluidsisolatie voor het maken van suskasten en kanaaldempers.

Geluidsisolatie bouwkundige geluidsstudio en studiobouw

Gaat u een geluidsstudio bouwen? Dan noemen wij dit een ‘bouwkundige geluidsstudio’, het bouwen van een vertrek zoals een drumhok, geluidscabine of opnamestudio. Een bouwkundige studio mag geen starre verbinding met het bestaande gebouw. Deze methode wordt het box-in-box, of doos-in-doos, principe genoemd. Twee gebouwen in één waarvan het binnenste gebouw, de studio, extra is geïsoleerd.

Voor het bouwen van iedere bouwkundige geluidsstudio of opnamestudio is akoestische geluidsisolatie nodig, bijvoorbeeld voor het isoleren, of maken, van zwevende wanden, vloeren en plafonds. De afbeelde producten van ons hieronder verwijzen u door naar de pagina’s van onze webshop, Akoestiekwinkel.nl.

Geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.

Akoestifloor geluidsisolatie

Zwevende studiovloer voor het isoleren van contactgeluid en luchtgeluid. Akoestifloor is dé studiovloer voor ieder type studio en werkt volgens het box-in-box principe.
Lees meer…

Geluidsisolatie bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studiodeuren.

Merfoflex geluidsisolatie

Verende rachels voor het maken van zwevende wanden en plafonds. Met Merfoflex isoleert u contactgeluid en luchtgeluid, ook volgens het box-in-box principe.
Lees meer…

Bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie voor studiodeur. Geluidsisolerende en geluidswerende studiodeur.

Merfoplex geluidsisolatie

Akoestische constructieplaat met isolerende kern. Merfoplex wordt gebruikt voor het maken van het dak, deuren en wanden van uw geluidsstudio of drumcabine.
Lees meer…

Bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie, zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studio deuren.

Regufoam trillingsisolatie

Trillingsisolerende strips voor het ontkoppelen van o.a. studiowanden. Plaats de wanden van een drumcabine of studio op Regufoam voor isoleren van contactgeluid.
Lees meer…

Isomat KE, geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.

Isomat KE geluidsisolatie

Breng Isomat aan tussen 2 lagen gips- of houtplaat tijdens het bouwen van een drumcabine of geluidsstudio, want zo isoleert u ook de lage frequenties. Massa is isolatie!
Lees meer…

Alles voor en over de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie, zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studio deuren.

Siegenia Aeropac, studio ventilator

Goed en stil ventileren van een studio is van levensbelang, voor uzelf, uw apparatuur en uw instrumenten. De Siegenia Aeropac studio ventilator voorziet hier ruimschoots in.
Lees meer…

Alles voor en over de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie, zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studio deuren.

Roxtec kabeldoorvoer 

Het meest kleine geluidslek kan een opname in een geluidsstudio verpesten. Voorkom geluidslekken, ook bij het doorvoeren van kabels. Roxtec kabeldoorvoer.
Lees meer…

Alles voor en over de bouwkundige geluidsstudio en studiobouw. Geluidsisolatie, zwevende wanden en vloeren, ventilatie units en studio deuren.

Agglomer trillingsisolatie 

Isoleer contactgeluid met Agglomer trillingsisolatie. De basis voor het isoleren van (zwevende) vloeren en het maken van een zwevend plateau of drumvloer.
Lees meer…

Geluidsisolerende en geluidswerende studiodeur voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.

Geluidswerende deuren 

Geluidsisolerende studiodeuren van hout en staal met isolatiewaarden tot 47 dB(A). Complete geluidsisolerende deurset met alle toebehoren.
Lees meer…

Studio akoestiek

Akoestische studiopanelen en bass traps. Perfectioneer de akoestiek in uw muziekstudio of geluidsstudio met absorptiepanelen, bass traps, diffusiepanelen en meer.
Lees meer…

Geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw

Elton ellenmatic valdorpel

Mechanische valdorpel van Elton. Voor het afsluiten van de kier tussen deur en vloer. Zelf deuren maken kan heel goed, de Elton EllenMatic valdorpel is hierbij onmisbaar.
Lees meer…

Eco Coustic geluidsisolatie

Uitstekend alternatief voor steenwol. EcoCoustic Cotton voor het isoleren en vullen van spouwmuur en wanden akoestische. Ideaal als vulling voor absorptiepanelen.
Lees meer…

FAQ geluidsisolatie & studiobouw

De meest gestelde vragen over geluidsisolatie en studiobouw

Wat heb ik nodig voor een studio?
De juiste geluidsisolatie voor het bouwen van een studio wordt bepaald door het gebruik van de studio. Een band produceert meer en ander geluid dan een blokfluit solist en vereist dus andere geluidsisolatie dan voor de solist.

Ook het ontwerp van de studio moet hierop worden aangepast, qua akoestiek, ventilatie en inrichting. Naast akoestische isolatie kunt u natuurlijk ook voor advies bij ons terecht. Neemt u gerust contact met ons op!

Aannemer voor geluidsstudio.
Het bouwen van studio’s doen wij niet, maar voor het uitvoeren van uw project kunnen wij u toch van dienst zijn. Wij kunnen u in contact brengen met studiobouwers uit ons netwerk en natuurlijk voorzien akoestische materialen.

Onze studiobouwers zijn gespecialiseerde aannemers en behoren tot de beste in de branche. Mailt u daarom gerust uw plannen door naar ons dan brengen wij u in contact met een van onze studiobouwers.

Een geluidscabine kopen of een studio bouwen?
Als u binnen afzienbare tijd gaat verhuizen of een echt flexibele oplossing zoekt koopt u dan een demontabele geluidscabine. Een demontabele cabine/studio is te verplaatsen en zelf te monteren, scheelt enorm in de prijs.

Gaat u als professional produceren of opnamen maken en wilt u volledig gebruik maken de beschikbare ruimte? Dan is een bouwkundige geluidsstudio de beste optie. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht!

Wat is een geluidsdichte cabine?
Geluidsdichte cabine is technisch gezien een onjuiste benaming. De juiste benaming is geluidsarme cabine. Een geluidscabine heeft een bepaalde isolatiewaarde uitgedrukt in decibel. Er vindt een reductie plaats tussen de geluidsbron in de studio en de wereld daar buiten.

De term ‘geluidsdichte cabine’ suggereert dat er buiten de cabine geen geluid waarneembaar is, dit is niet het geval. Er zal altijd wel wat geluid waarneembaar zijn.

 

SHOWROOM

Laat u adviseren

Vragen over akoestiek, geluidsstudio’s of studiobouw?
Kom eens opbezoek in onze showroom.
U bent van harte welkom!