Studio akoestiek, akoestische panelen, geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.Geluidsstudio's, geluidscabine en muziekstudio, geluidswerende studiodeur

Alles voor de perfecte studio akoestiek, absorptiepanelen, bass traps en meer!

Optimaliseer en perfectioneer de akoestiek in uw geluidsstudio, opnamestudio of oefenruimte.

Producten voor de perfecte studio akoestiek

R

Muziekstudio inrichten

Alle akoestische materialen en producten om uw muziekstudio of geluidsstudio akoestiek te perfectioneren.

R

Bass Traps

Dikke bass traps van PET felt.
Naast uitstekende absorptiewaarde ook duurzaam en met een mooi design.

R

Diffusie & Reflectie panelen

Specialistische akoestische diffusie en reflectie producten voor het finetunen van de studio akoestiek.

Muziekstudio inrichten en de studio akoestiek verbeteren

Heeft u een muziekstudio gekocht of zelf een bouwkundige geluidsstudio gebouwd? Doorgaans is dan stap twee de muziekstudio inrichten en/of de studio akoestiek verbeteren of personaliseren. Want over akoestiek, net als over smaak, valt niet te twisten! Op onze webshop, Akoestiekwinkel.nl, vindt u alles wat u nodig heeft om de akoestiek in uw studio op orde te krijgen.

Hierbij denkt u aan absorptiepanelen, bass traps, diffusiepanelen, plafondeilanden en akoestische fotopanelen. Ook voor andere akoestische materialen, zoals geluidsisolatie, studiodeuren en zwevende vloeren kunt u daar terecht. Via de afbeeldingen hieronder vindt u ons aanbod én onze webshop. Akoestiekwinkel.nl

Absorptiepanelen

Studio akoestiek verbeteren begint met akoestische absorptiepanelen aanbrengen. Akoestische panelen zorgen voor muzikale harmonie in uw studio. U vindt bij ons een flink assortiment aan akoestische panelen en accessoires om uw muziekstudio in te richten.
Lees meer…

Bass traps

Deze Bass traps verbeteren de dynamisch weergave van lage frequenties en verminderen staande golven. Het resultaat is een meer gecontroleerde weergave en opname van muziek en spraak. Fine tune de studio akoestiek met een set duurzame PET felt bass traps van Studiobricks.
Lees meer…

Diffusie panelen

Akoestische diffusie panelen verminderen flutter echo afkomstig van de wanden. Gebruik de Smart Fuser elementen in combinatie met de Studiobricks ECO45 absorptiepanelen. Muziekstudio en geluidsstudio inrichten en fine tunen op niveau!
Lees meer…

Akoestisch reflectie paneel

Fraaie houten akoestische panelen met een eiken-look, wit of zwart voor controleerde reflectie en hoog frequent absorptie. Ook dit is akoestiek fine tunen op niveau! Hiermee brengt u absorptie, diffusie en reflectie aan op de sweetspots voor de prefecte studio akoestiek.
Lees meer…

FAQ studio akoestiek

De meest gestelde vragen over studio akoestiek verbeteren

‘Wat zijn de beste akoestische panelen’?

Het antwoord op deze vraag wordt doorgaans bepaald door deze vraag te beantwoorden: welke frequenties moeten er worden gedempt? In principe is het zo: hoe dikker het paneel, hoe hoger de absorptiewaarden.

Gebruik dunne panelen voor het verminderen van hoge frequenties en wissel deze af met dikke panelen. Met diffusie- en reflectiepanelen kunt u de akoestiek verder finetunen, u vindt deze ook op onze webshop.

‘Hoeveel absorptiepanelen moet ik aanbrengen?’

Dit wordt bepaald door het type studio, in een opnamestudio is een droge akoestiek wenselijk. Daarom wordt in dit type studio een flink aantal panelen aangebracht. 

Doorgaans is de 50/50 regel een prima basis. Heeft de studio een oppervlak van 40 m² dan brengt u tenminste 20 m² aan akoestische panelen aan verspreid door de studio. Vandaar uit kunt u de akoestiek fine tunen.

‘Waar plaats ik bass traps en hoeveel stuks?’

Bass traps worden in de hoeken van de studio aanbracht. Het aantal bass traps wordt bepaald door het volume van de studio en de frequenties die voor problemen zorgen. Hoe groter de studio, hoe meer bass traps er nodig zijn.

Stel dat een studio 7 x 4 meter is dan zijn er al snel 2 bass traps in iedere hoek nodig. Akoestiek is voor iedereen persoonlijk, dit is een indicatie. Verbeter de akoestiek in stappen, daarmee voorkomt u een té droge akoestiek.

‘Hoe maak ik zelf absorptiepanelen?’

Met akoestische materialen van diverse dikten en densiteit varianten is het zelf maken van absorptiepanelen heel eenvoudig. Bespan een houten frame met een dun doek met daarachter Akotherm of Eco Coustic Cotton.

Op de tipspagina van onze webshop, Akoestiekwinkel.nl, vindt u tenminste twee stappenplannen. Daar vindt u ook de producten en voorbeelden. Komt u er niet uit? Neemt u dan gerust contact met ons op!

SHOWROOM

Laat u adviseren

Vragen over akoestiek, geluidsstudio’s of studiobouw?
Kom eens opbezoek in onze showroom.
U bent van harte welkom!