Studio akoestiek, akoestische panelen, geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.Geluidsstudio's, geluidscabine en muziekstudio, geluidswerende studiodeur

Alles voor de perfecte studio akoestiek, absorptiepanelen, bass traps en meer!

Optimaliseer en perfectioneer de akoestiek in uw geluidsstudio, opnamestudio of oefenruimte.

Producten voor de perfecte studio akoestiek

R

Muziekstudio inrichten

Alle akoestische materialen en producten om uw muziekstudio of geluidsstudio akoestiek te perfectioneren.

R

Bass Traps

Dikke bass traps van PET felt.
Naast uitstekende absorptiewaarde ook duurzaam en met een mooi design.

R

Diffusie & Reflectie panelen

Specialistische akoestische diffusie en reflectie producten voor het finetunen van de studio akoestiek.

Het belangrijkste aspect van iedere studio, de akoestiek

De akoestiek van een studio is de ziel van een studio, het geeft de studio een karakter. Het is dus een heel belangrijk hoofdstuk in de realisatie van iedere muziekstudio, geluidsstudio, maar ook voor een Hifi luisterruimte of controlroom.

U vindt bij ons alles wat u nodig heeft om de studio akoestiek te perfectioneren. Hierbij kunt u denken aan absorptiepanelen, bass traps, diffusiepanelen, plafondeilanden, maar ook akoestische fotopanelen.

Ook voor andere akoestische materialen, zoals geluidsisolatie, studiodeuren en zwevende vloeren, kunt u natuurlijk bij ons terecht. Via de afbeeldingen hieronder vindt u ons aanbod op onze webshop, Akoestiekwinkel.nl.

Absorptiepanelen

Studio akoestiek verbeteren begint met het aanbrengen van  absorptiepanelen. Akoestische panelen zorgen voor muzikale harmonie in uw studio. U vindt bij ons een flink assortiment aan akoestische panelen en accessoires om uw muziekstudio in te richten.
Lees meer…

Vanaf € 17,-  excl. btw

Bass traps

Deze Bass traps verbeteren de dynamisch weergave van lage frequenties en verminderen staande golven. Het resultaat is een meer gecontroleerde weergave en opname van muziek en spraak. Fine-tune de studio akoestiek met een set duurzame PET felt bass traps van Studiobricks.
Lees meer…

Vanaf € 170,- excl. btw

Diffusie panelen

Akoestische diffusie panelen verminderen flutter echo afkomstig van de wanden. Gebruik de Smart Fuser elementen in combinatie met de Studiobricks ECO45 absorptiepanelen. Muziekstudio en geluidsstudio inrichten en fine-tunen op niveau!
Lees meer…

Vanaf € 60,- excl. btw/set

Reflectie & absorptiepaneel

Fraaie houten akoestische panelen met een eiken-look, wit of zwart voor controleerde reflectie en hoog frequent absorptie. Ook dit is akoestiek fine-tunen op niveau! Hiermee brengt u absorptie, diffusie en reflectie aan op de sweetspots voor de prefecte studio akoestiek.
Lees meer…

Vanaf € 184,- excl. btw/set

FAQ studio akoestiek

De meest gestelde vragen over studio akoestiek

Wat zijn de beste studio akoestiek panelen?
De Studiobricks ECO45 is één van de beste studio panelen voor mid- en hoge frequenties. De structuur en materiaalsoort is semi flexibel en voor deze frequenties heel toegangelijk. Gebruik ze i.c.m. de bass traps.

Gebruik dunne panelen voor het verminderen van hoge frequenties en wissel deze af met dikke panelen. Met diffusie- en reflectiepanelen kunt u de akoestiek verder fine-tunen, u vindt deze ook op onze webshop.

Hoeveel absorptiepanelen heb ik nodig in een studio?
Dit wordt bepaald door het type studio, in een opnamestudio is een droge akoestiek wenselijk. Daarom wordt in dit type studio een flink aantal panelen aangebracht.

Doorgaans is de 50/50 vuistregel een prima basis. Heeft de studio een oppervlak van 40 m² dan brengt u tenminste 20 m² aan akoestische panelen aan verspreid door de studio. Vandaar uit kunt u de akoestiek verder fine-tunen.

Wat zijn de beste bass traps?
Studiobricks Corner Bass Traps. Dit zijn uitstekende objecten om (teveel) laag frequent geluid in muziek onder controle te krijgen. Deze relatief zware bass traps zijn gemaakt van PET Felt en niet van vergankelijk schuim.

Stel dat een studio 7 x 4 meter is dan zijn er al snel 2 bass traps in iedere hoek nodig. Akoestiek is voor iedereen persoonlijk, dit is een indicatie. Verbeter de akoestiek in stappen, daarmee voorkomt u een té droge akoestiek.

Hoe maak je akoestische panelen?
Met akoestische materialen van diverse dikten en densiteit varianten is het zelf maken van absorptiepanelen heel eenvoudig. Bespan een houten frame met een dun doek met daarachter Akotherm Basic akoestische vulling.

Op de tipspagina van onze webshop, Akoestiekwinkel.nl, vindt u tenminste twee stappenplannen. Daar vindt u ook de producten en voorbeelden. Komt u er niet uit? Neemt u dan gerust contact met ons op!

SHOWROOM

Laat u adviseren

Vragen over akoestiek, geluidsstudio’s of studiobouw?
Kom eens opbezoek in onze showroom.
U bent van harte welkom!