Studio akoestiek, akoestische panelen, geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.Geluidsstudio's, geluidscabine en muziekstudio, geluidswerende studiodeur

Keuzehulp geluidsstudio

Heeft u hulp nodig met het kiezen van een geluidsstudio?
Neemt u onze keuzehulp geluidsstudio eens door of
maakt een afspraak met een van onze collega’s.

Studio kiezen? De ‘keuzehulp geluidsstudio’ helpt u op weg.

Keuzehulp geluidsstudio

Wat is de beste studio voor mij? De keuzehulp geluidsstudio gaat u hierbij helpen. Neemt u deze pagina even door, dan komt u er vast uit. Er bestaan drie soorten studio’s, de bouwkundige studio, geluidscabine of booth, en de akoestisch geïsoleerde ruimte. Een goede studio is een stevige investering, dus verdiep u in het aanbod en de aanbieders. Ons doel is een oplossing of product leveren dat het best bij uw activiteiten en budget past. Laat u niet direct afleiden door kosten, een goede studio is nu eenmaal duurder dan zelf iets in elkaar knutselen. Het gezegde “De ergernis over de slechte kwaliteit duurt voort als de vreugde over de lage prijs reeds lang vergeten is” geldt zeker bij de aanschaf van een geluidsstudio!

Dé muziekstudio en geluidsstudio specialist van Nederland & België. Geluidscabine, muziekstudio en geluidsstudio's.

De studio opties van de keuzehulp geluidsstudio

Bouwkundige geluidsstudio

Wat is een bouwkundige studio?
Een bouwkundige geluidsstudio is een extreem goed akoestisch geïsoleerde en bouwkundige constructie vrijstaand in een gebouw. Dit laatste is een absolute voorwaarde voor een bouwkundige studio. Dit wordt het kamer-in-kamer of box-in-box principe genoemd.

Kort samengevat: een bouwkundige studio is een gebouw of vertrek opgebouwd binnen een bestaand gebouw. De binnenste box, de studio, is zo gebouwd dat deze geen enkele verbinding maakt met de buitenste box, het gebouw. Het doel hiervan is een praktisch geluidsdicht en trillingsvrij vertrek dat geen invloed ondervindt van de buitenwereld. Ook een zelf gemaakt drumhok of cabine valt onder de bouwkundige studio, een gebouwde constructie vrijstaand in een gebouw.

U kiest voor de bouwkundige studio als u een studio wilt volgens een bepaald ontwerp of vorm, voldoende ruimte en budget heeft en eigenlijk een meer high-end opnamestudio wenst om continue akoestische opname te kunnen maken zonder invloed/verstoring van buitenaf. U heeft doorgaans een studiobouwer nodig voor de uitvoer van een dergelijk project, ook daar kunnen wij u van dienst mee zijn!

Demontabele geluidscabine & studio

Wat is een geluidscabine?
Een demontabele geluidscabine, of geluidsstudio, is het best te omschrijven als een ‘hokje’ dat bestaat uit geluidsisolerende elementen. De elementen van een Studiobricks studio worden Bricks genoemd. Met deze Bricks worden de wanden en het dak gevormd, ook de deuren en ramen hebben dit Bricks principe. Hierdoor zijn de studio’s bijzonder flexibel als het gaat om afmetingen, extra deuren en ramen en de positionering hiervan.

Welke Studiobricks past het best bij mij? De geluidsstudio’s van Studiobricks worden gebruikt door zowel beroepsmuzikanten als hobbyisten. Van artiesten, Dj’s, drummers en producers tot mediabedrijven en vloggers aan toe. Doorgaans kunt u hier ongeveer wel vanuit gaan:

Voor geluidsbronnen met een volume tot 85 á 90 dB, in het midden- en hoge frequentiegebied, is de Studiobricks Double Wall een prima keuze. Meest ingezet als muziekstudio, saxofoonstudio en vocalbooth en voice-over studio.

Voor geluidsbronnen vanaf 90 dB is de Studiobricks Triple Wall de juiste studio. Een allround studio voor artiesten, Dj’s, mediabedrijven als opnamestudio, vlog- podcaststudio met uitgangspunt om geluid van buiten naar binnen te isoleren.

Geluidsisolatie voor studiobouw

Wat is het alternatief voor een geluidscabine?
Het alternatief voor een drumcabine of geluidscabine is het akoestisch isoleren van een vertrek, zoals bijvoorbeeld een garagebox, kantoor of zolderkamer. Met de diverse akoestische materialen en geluidsisolatie van onze webshop, Akoestiekwinkel.nl, kunt u een vertrek akoestisch isoleren. Zo kunt u het hele vertrek gebruiken als drumcabine, muziekstudio of geluidscabine en maakt u optimaal gebruik van het vloeroppervlak, aan te raden in een beperkte ruimte.

Isolatiematerialen zoals Merfoflex en Akoestikon zijn geschikt om een gedeeltelijk kamer-in-kamer principe te bouwen. Dit zijn producten om zwevende wanden, plafonds en vloeren mee te maken. Gaat u gebruik maken van dit soort akoestische isolatiematerialen, kiest u dan voor de dikste en zwaarste varianten van de diverse producten. Wanneer u een vertrek akoestisch gaat isoleren, isoleer dan héél het vertrek. Eén wand of een stuk vloer isoleren is voor een studio absoluut zinloos want zo blijven er geluidslekken.

Houdt altijd het kamer-in-kamer principe voor ogen bij het isoleren van een ruimte. Hoe meer u de ruimte afschermt van de omgeving des te beter! Ook hier geldt natuurlijk dat u voor advies en producten bij ons terecht kunt. Neemt u dus gerust contact met ons op.

Geluidsstudio showroom

Showroom bezoeken
Of de keuzehulp geluidsstudio nu wel of niet afdoende is geweest, u bent altijd van harte welkom in onze studio showroom! Maak voor uw bezoek even een afspraak, dan reserveren wij tijd voor u in onze agenda. Zo hebben wij alle tijd voor u om onze geluidsstudio’s en producten aan u te laten zien en te demonstreren. En bespeelt u een muziekinstrument, dan neemt u die natuurlijk gewoon mee!

Adres- en contactgegevens
Merford B.V.
Franklinweg 8
4207 HZ Gorinchem
(langs de A15, Gorinchem Oost 2)

klantenservice@geluidsstudios.nl
Tel: 0183 643 885

Geluidsstudio showroom, studio akoestiek, akoestisch panelen, alles voor geluidsstudio's en studiobouw