Studio akoestiek, akoestische panelen, geluidsisolatie voor bouwkundige geluidsstudio en studiobouw.Geluidsstudio's, geluidscabine en muziekstudio, geluidswerende studiodeur

Keuzehulp geluidsstudio

Heeft u hulp nodig met het kiezen van een geluidsstudio?
Neemt u onze keuzehulp geluidsstudio eens door of
maakt een afspraak met een van onze collega’s.

Studio kiezen? De ‘keuzehulp geluidsstudio’ helpt u op weg.

Keuzehulp geluidsstudio

Wat is de beste studio voor mij? Deze vraag gaan wij beantwoorden met de ‘keuzehulp geluidsstudio’. Op deze pagina leggen wij uit wat voor soort studio’s er zijn, waar deze studio’s voor geschikt zijn en hoe deze studio’s bereikbaar worden voor u. Ziet u het als een profielschets van diverse studio soorten. Als één van de schetsen overeenkomt met uw activiteiten zou een keuze zo gemaakt kunnen zijn. Zo niet, dan neemt u natuurlijk even contact met ons op.

Hieronder vindt u de 3 studio categorieën met ieder hun eigen profielschets. Een goede studio is een stevige investering, dus verdiep u in het aanbod en de aanbieders. Ons doel is een product leveren dat het best bij uw activiteit(en) past.

Dé muziekstudio en geluidsstudio specialist van Nederland & België. Geluidscabine, muziekstudio en geluidsstudio's.

De studio opties van de keuzehulp geluidsstudio

Bouwkundige geluidsstudio

Wat is een bouwkundige studio?
Een bouwkundige geluidsstudio is een extreem goed akoestisch geïsoleerde en bouwkundige constructie vrijstaand in een gebouw. Dit laatste is een absolute voorwaarde voor een bouwkundige studio. Dit wordt het kamer-in-kamer of box-in-box principe genoemd.

Kort samengevat: een bouwkundige studio is een gebouw of vertrek opgebouwd binnen een bestaand gebouw. De binnenste box, de studio, is zo gebouwd dat deze geen starre verbinding maakt met de buitenste box, het gebouw. Het doel hiervan is een praktisch geluidsdicht en trillingsvrij vertrek dat geen invloed ondervindt van de buitenwereld. Ook een zelf gemaakt drumhok of cabine valt onder de bouwkundige studio, een gebouwde constructie vrijstaand in een gebouw.

U kiest voor de bouwkundige studio als u een studio wilt volgens een bepaald ontwerp of vorm, voldoende ruimte en budget heeft en eigenlijk een meer high-end opnamestudio wenst om continue akoestische opname te kunnen maken zonder invloed/verstoring van buitenaf. U heeft doorgaans een studiobouwer nodig voor de uitvoer van een dergelijk project, ook daar kunnen wij u van dienst mee zijn!

Demontabele geluidscabine & studio

Wat is een geluidscabine?
Een demontabele geluidscabine, of geluidsstudio, is het best te omschrijven als een ‘hokje’ dat bestaat uit geluidsisolerende elementen. De elementen van een Studiobricks studio worden Bricks genoemd. Met deze Bricks worden de wanden en het dak gevormd, ook de deuren en ramen hebben dit Bricks principe. Hierdoor zijn de studio’s bijzonder flexibel als het gaat om afmetingen en extra deuren en ramen.

Welke Studiobricks past het best bij mij? De geluidsstudio’s van Studiobricks worden gebruikt door beroepsmuzikanten en hobbyisten. Om geen overlast veroorzaken voor uw omgeving kunt u hier ongeveer wel vanuit gaan:

Voor geluidsniveaus tot 85 á 90 dB is de Studiobricks Double Wall een prima keuze. Deze studio wordt het meest gebruikt als mixstudio en muziekstudio (dj’s/producers), saxofoonstudio, vocalbooth en voice-over studio en thuisstudio.

Voor geluidsniveaus vanaf 90 dB én drukke omgevingen is de Studiobricks Triple Wall de beste keus. Een allround studio voor artiesten, Dj’s, mediabedrijven en producers als muziekstudio, opnamestudio en podcaststudio. De Triple Wall is net wat sterker dan een Double Wall en ook te bezichtigen in onze showroom.

Geluidsisolatie voor studiobouw

Wat is het alternatief voor een geluidscabine?
Een ander alternatief voor een drumcabine of geluidscabine, zoals een Studiobricks, is het akoestisch isoleren van een vertrek. Dit kan een bedrijfspand, garagebox, kantoor of zolderkamer zijn. Het akoestisch isoleren van een ruimte heeft als voordeel dat u maximaal gebruik kunt maken van het vloeroppervlak van uw ruimte. Deze studio variant lijkt het meest op een bouwkundige geluidsstudio, maar is zeker niet hetzelfde!

Op onze webshop, Akoestiekwinkel.nl, vindt u een breed aanbod akoestische materialen, geluidsisolatie en studiodeuren. Met deze producten kunt u uw ruimte akoestisch isoleren om zo de hele ruimte te gebruiken als drumcabine, muziekstudio of geluidsstudio. Het isoleren van een ruimte is vooral interessant als er geen geluidscabine in past, voor doe-het-zelvers en wanneer het budget niet toereikend genoeg is voor een geluidscabine.

Voordat u deze studio variant gaat inplannen en realiseren is het uitermate belangrijk dat u het kamer-in-kamer principe voor ogen houdt. Hoe meer u de ruimte afschermt van de omgeving des te beter! Dit kan een uitdaging zijn in bedrijfspanden en ruimten met veel deuren, ramen of een schuifpui. Maar ook hier geldt natuurlijk dat u voor advies en bij ons terecht kunt!

Geluidsstudio showroom

Showroom bezoeken
Of de keuzehulp geluidsstudio nu wel of niet afdoende is geweest, u bent altijd van harte welkom in onze studio showroom! Maak voor uw bezoek even een afspraak, dan reserveren wij tijd voor u in onze agenda. Zo hebben wij alle tijd voor u om onze geluidsstudio’s en producten aan u te laten zien en te demonstreren. En bespeelt u een muziekinstrument, dan neemt u die natuurlijk gewoon mee!

Adres- en contactgegevens
Merford B.V.
Franklinweg 8
4207 HZ Gorinchem
(langs de A15, Gorinchem Oost 2)

klantenservice@geluidsstudios.nl
Tel: 0183 643 885

Geluidsstudio showroom, studio akoestiek, akoestisch panelen, alles voor geluidsstudio's en studiobouw